-

L'Associació Baròmetre Casteller és una entitat independent que analitza els resultats castellers, fa difusió de les novetats durant la temporada i atorga els Trofeus Baròmetre Casteller

+GAMMA

Des del Baròmetre s'han proposat uns nous trofeus per a les colles que completin més gamma d'una mateixa categoria. Els nous premis, entregats a la Nit de Castells i patrocinats per Estrella Damm, han anat a parar en aquesta primera convocatòria a Vilafranca, Igualada, Esplugues i Guissona.

La Nit de Castells 2022, celebrada a Valls, ha incorporat el trofeu a la Colla més completa en una gamma de castells. És la nova proposta del Baròmetre Casteller sorgida per seguir premiant la superació de la colla –ara en varietat de castells–. El requisit marcava que per optar-hi cal descarregar tres estructures diferents d'un mateix grup de castells –segons la valoració que en fa la taula del Concurs–.

La categoria de 10 ha quedat deserta en no complir-ho cap colla: Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Colla Joves van completar una sola estructura de la gamma de 10/sense folre –el grup 7 de la taula–.

La colla amb més estructures de 9, les del grup 5 de dificultat, han estat els Castellers de Vilafranca. Els verds, que van fer un castell de 10, són també la colla més completa en la gamma de 9 a l'haver completat cinc construccions diferents: 5de9f, Pde8fm. 2de9fm, 3de9f i 4de9f. En segon lloc ha quedat la Colla Vella amb quatre estructures.

Els Moixiganguers d'Igualada, que van fer un castell de 9, han acabat sumant sis estructures de 8 diferents (dels grups 3 i 4 del Concurs): 5de8, 2de8f, 7de8, 3de8, 4de8 i 9de7. El 2de7 no els computa al tenir comptada la mateixa estructura amb un pis més (el 2de8f). La Jove de Tarragona, també colla de 9, ha acabat a la par amb sis estructures de 8 però el nombre de 5de8 desfà l'empat a favor dels de l'Anoia.

Els Castellers d'Esplugues han estat la colla més completa de la gamma de 7. Els cargolins han sumat sis estructures i és gràcies al 3de7 aixecat per sota que han desfet la igualtat amb els de Lleida, Jove de Barcelona, Esparreguera, Cornellà, Nois de la Torre, Berga i els de l'Alt Maresme.

Finalment els Margeners de Guissona, tot i tenir el 3de7, han estat la colla amb més gamma de 6 del passat curs. Els de la Segarra han completat vuit construccions diferents de 6 i ha estat gràcies la suma de Pde5 i 2de6 que han desfet l'empat amb els de Santpedor, l'Estany de Banyoles i Sarrià.

El trofeus, creats per l'empresa de retolació Pellisa Ràfols, representen la categoria en que les colles han estat les més completes i estan personalitzats amb l'escut de la colla i il·luminats amb el color de la camisa. 

Podeu veure el recull compatibilitzat en cada categoria a la web:  

https://gammaestrella.blogspot.com/

El Baròmetre a la Fira Castells

El Baròmetre a la Fira Castells