-

L'Associació Baròmetre Casteller és una entitat independent que analitza els resultats castellers, fa difusió de les novetats durant la temporada i atorga els Trofeus Baròmetre Casteller

C+C


El 
TROFEU a la Colla Més Completa (C+C) serà per a la colla que descarregui més estructures diferents en cada nivell (10, 9, 8, 7 i 6), comptant un mínim de tres construccions diferents.

Si no es descarreguen tres castells diferents d’una mateixa categoria es participarà en la següent categoria. En cas de igualtat en gamma (mateix nombre de construccions diferents entre diverses colles) es tindrà en compte el nombre de castells diferents del subgrup més ben valorat de la categoria (i de persistir es tindrà en compte el nombre absolut d'aquests).

El trofeu portarà la inscripció de Colla de Més Completa de castells de (categoria) de la temporada (any).

Descarregar una estructura d’un nivell superior de pisos dona prestigi, descarregar-ne dos consolida el nivell, però, descarregar-ne tres de diferents dona un plus de colla completa. Tenir els dos bàsics de 7, de 8 o de 9 es primordial, però, és quan entren en joc d’altres castells –d’un valor superior– quan la colla fa un nou salt qualitatiu. Tenir tres o més castells d’un mateix nombre de pisos fa que la colla pugui prescindir, en el seu millor dia, dels d’un nivell inferior.

Amb les bases de la nova categoria, de trofeus del Baròmetre, les colles seran evaluadas per gamma. Fins ara només es premiava la nova alçada conquerida. En la temporada 2019, la darrera sencera, cap colla va reunir els requisits per ser coronada com la Colla Més Completa de castells de 10. Només el 2016, en tota la història, alguna colla van reunir els requisits per optar-hi: van ser dues (Colla Vella i verds). En el recompte de la categoria de 9, durant el 2019, la Colla Vella va ser la més completa en aquesta gamma: els rosats van sumar sis estructures diferents (4de9fp, 5de9f, Pde8fm, 2de9fm, 3de9f i 4de9f). En el còmput de la gamma de 8 van ser els Capgrossos de Mataró –que aquell any van fere els basics de 9 però no van fer gamma extra– fent que tot i ser colla de 9 va esdevenir la Colla Més Completa de castells de 8: amb set estructures diferents (4de8a, 5de8, Pde7f, 2de8f, 3de8, 4de8 i 9de7). En el nivell de 7 els qui van assolir més gamma va ser els Castellers de la Sagrada Família, que a banda de fer el 4de8, van ser la C+C en sumar sis estructures (3de7s, 5de7, 7de7, 4de7a, 3de7 i 4de7). Unes altres cinc colles també van sumar els mateixos requisits però els verds barcelonins van obtenir més estructures en la gamma alta de 7. Finalment en la categoria de 6 van ser el Castellers de Santpedor, que a més de fer el 4de7, van ser la colla amb és estructures de 6: aconseguint un total de nou estructures (Pde5, 2de6, 3de6s, 5de6, 7de6, 4de6a, 3de6a, 3de6 i 4de6).

Aquestes quatre colles (Colla Vella, Capgrossos de Mataró, Castellers de la Sagrada Família  i Castellers de Santpedor) haguessin rebut el trofeu a Colla Més Completa del 2019. Totes elles, a més, amb castells per sobre del nivell més complet. D’aquesta manera el nou trofeu buscarà premiar la capacitat de tocar més gamma i de pas complementar l’altre trofeu, el d’un pis més, que premia la fita més alta.
Recreació dels que haguessin rebut el trofeu C+C a la temporada 2019:

2 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2019

2 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2019

3 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2018

3 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2018

6 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2017

6 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2017

6 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2016

6 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2016

5 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2015

5 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2015

11 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2014

11 colles premiades a la #NitDeCastells amb el Premi Baròmetre 2014